5 hudvårdsingredienser att undvika när du är gravid

När du är gravid är det viktigt att vara uppmärksam på ingredienserna i din hudvårdsrutin. Medan vissa ingredienser anses säkra för de flesta människor kan de potentiellt ha negativa effekter på både modern och det växande fostret under graviditet eller amning.

Nedan är 5 ingredienser som ofta används i hudvård men som du bör undvika när du är gravid. DAGG säljer inga produkter som innehåller dessa ingredienser. 

  1. Retinoider, som finns i anti-age krämer och aknebehandlingar, är kända för att minimera fina linjer, rynkor och ojämn hudton. Men eftersom de är härledda från vitamin A rekommenderas det inte att användas under en graviditet. Lyckligtvis finns det rena och säkra alternativ, som hyaluronsyra, känd för sina fuktgivande egenskaper, eller niacinamid, en form av vitamin B3 som kan jämna ut hudtonen och har antiinflammatoriska egenskaper. Du kan hitta dessa ingredienser i vårt Hydra Serum och Everyday Face Cream från HONEY.

  2. Salicylsyra är en vanlig ingrediens i produkter som motverkar akne och exfolierande produkter. Den kan hjälpa till att rensa porer och ger en klarare och jämnare hud. Men eftersom det kan vara skadligt att använda salicylsyra under en graviditet så är ett alternativ istället produkter som innehåller tea tree olja. Den har antibakteriella egenskaper som kan hjälpa till att minska inflammation och eliminera bakterier som orsakar akne. Vår Refining Cleanser från LESSE är säker att använda när du är gravid.

  3. Ftalater hittas ofta i hudvårdsprodukter. Dessa kemikalier förbättrar konsistens och flexibilitet. Men höga nivåer av ftalater rekommenderas inte under en graviditet eftersom det kan leda till hälsoproblem. Växtbaserade oljor som kokos, jojoba och avokado är istället säkra alternativ under graviditeten och amningen, medan växtextrakt som kamomill, lavendel och aloe vera ger närande fördelar för huden. Vår produkt Love Lines från Sokind motverkar bristningar och innehåller dessa säkra och naturliga ingredienser.

  4. Propylenglykol är ett syntetiskt material som används i många hudvårdsprodukter för att hjälpa till att behålla fukt. Även om det anses säkert i små mängder kan hög exponering orsaka hudirritation och allergiska reaktioner och oro för dess potentiella hälsorisker under graviditeten. Säkra alternativ är bland annat honung och aloe vera, som återfuktar utan negativa effekter, eller sheasmör, kakaosmör och jojobaolja. Du kan hitta dessa alternativ i vår Mānuka Honey Mask från Activist.

  5. Eteriska oljor finns i olika hudvårdsprodukter som ansiktsoljor, serum, fuktighetskrämer och kroppslotioner. De används ofta för sina antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper. Men vissa eteriska oljor rekommenderas inte under graviditeten medan andra är säkra att använda i små mängder, som lavendel och citron. Du kan hitta dessa säkra eteriska oljor i Activists Green Botanical Serum.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.